انواع نور پس زمینه: سفری به دنیای نورپردازی در تلویزیون
دانستن انواع مختلف محصولات هنگام خرید چراغ به شما کمک می کند تا انواع محصولات مورد نیاز خود را درک کنید. در حال حاضر دو نوع نور پس زمینه در بازار رایج است: ساید و فول آرایه. البته نوع سومی از نور پس زمینه به نام Direct Lit وجود دارد که در این قسمت با آن بیشتر آشنا خواهید شد. تا انتها با هایکلاس همراه باشید.
لبه روشن شد
همانطور که از نام نورپردازی پیداست، در این نوع نورپردازی، چراغ های LED در لبه های پنل نمایشگر قرار می گیرند. این پرتوهای نور با کمک صفحات شفاف و بازتابنده به طور یکنواخت روی پانل پخش می شوند.
نگاهی به مهمترین مزایای نورپردازی لبه.
مصرف برق کم: چراغ های عقب لبه ای به دلیل مصرف کمتر LED مصرف برق کمتری دارند.
ضخامت کم: تلویزیون هایی که از نور پس زمینه لبه استفاده می کنند، عموماً نازک و سبک هستند.
قیمت مناسب: نور پس زمینه لبه به دلیل ساختار ساده تر، مقرون به صرفه تر از سایر انواع نور پس زمینه است.
جهت اطلاع از قیمت بک لایت تی سی ال کلیک کنید.
از جمله معایب نورپردازی لبه:
یکنواختی نور: در برخی موارد ممکن است نور به طور یکنواخت در برخی از قسمت های تصویر پخش نشود و هاله های روشن یا نقاط تاریک را ببینیم.
کنتراست کم: نورپردازی لبه به دلیل عدم کنترل مناسب نور در قسمت های مختلف پنل، کنتراست ضعیفی با سایر انواع نور پس زمینه دارد.
یکنواختی رنگ: در این نوع نور پس زمینه می توان شاهد ناهماهنگی رنگ ها در قسمت های مختلف تصویر بود.
لامپ آرایه کامل
در روشنایی کامل، LED ها مستقیماً در پشت صفحه نمایش قرار می گیرند. این تنظیم امکان کنترل دقیقتر نور در نقاط مختلف پنل را فراهم میکند و در نتیجه تصویری با وضوح و کنتراست بهتر و رنگهای دقیقتر به دست میآید.
از جمله مزایای نور پس زمینه کامل:
کیفیت بی نظیر تصویر: مزیت اصلی نورپردازی با پرتو کامل، کیفیت استثنایی تصویر است. کنترل دقیق نور در هر قسمت از تصویر کنتراست و بازتولید رنگ را با دقتی بی نظیر به میزان زیادی بهبود می بخشد. با این نوع نور، سیاهی عمیق و جزئیات واقعی را خواهیم دید.
یکنواختی نور: در نور پس زمینه کامل، به دلیل توزیع یکنواخت نور در تمام نقاط پنل، هیچ هاله، نقاط تاریک و روشنایی ناهمواری در تصویر وجود ندارد. این امر به ویژه برای تصاویر با جزئیات دقیق یا کنتراست بالا بسیار مهم است.
Local Dimming: "Local Dimming" به بهبود کنتراست و عمق تصویر کمک می کند. در این حالت قسمت های تاریک تصویر کاملا تاریک می ماند و جزئیات چهره آنها حفظ می شود در حالی که قسمت های روشن تصویر با وضوح و شفافیت ظاهر می شوند.
زاویه دید عریض: نور پس زمینه کامل زاویه دید وسیع تری را نسبت به سایر انواع نور پس زمینه ارائه می دهد. به عبارت ساده، می توانید تلویزیون را از زوایای مختلف تماشا کنید و بدون افت کیفیت تصویر از تماشای آن لذت ببرید.
همچنین، از جمله نقص کامل نور پس زمینه:
مصرف انرژی بیشتر: به دلیل استفاده از لامپ های LED بیشتر و سیستم کنترلی پیچیده تر، چراغ های جلوی کامل نسبت به سایر انواع چراغ ها انرژی بیشتری مصرف می کنند.
ضخیم تر: همه تلویزیون های دارای نور پس زمینه عموماً ضخیم تر و سنگین تر از سایر تلویزیون ها هستند.
روشنایی مستقیم (نور مستقیم)
در چیدمان نور مستقیم، LED ها مستقیماً در پشت صفحه نمایش قرار می گیرند. مشابه روشنایی کامل، این نوع نورپردازی اجازه میدهد تا نور در نقاط مختلف پنل کنترل شود و در نتیجه تصاویر واضحتر، کنتراست بیشتر و رنگهای دقیقتر ایجاد شود.
مزایای نور پس زمینه مستقیم:
کیفیت تصویر عالی: نور پس زمینه مستقیم تصاویری با وضوح و کنتراست عالی، رنگ های دقیق و جزئیات دقیق ایجاد می کند. این کیفیت تصویر به دلیل کنترل دقیق نور در تمامی قسمت های پنل و شباهت عملکردی آن با نور پس زمینه کامل به دست می آید.
یکنواختی نور: تحت نور پس زمینه مستقیم، به لطف توزیع یکنواخت نور در تمام نقاط پنل، تصویر هاله، نقاط تاریک یا روشنایی ناهموار را نشان نمی دهد.
زاویه دید وسیع تر چراغ های عقب مستقیم زاویه دید وسیع تری نسبت به انواع دیگر چراغ های عقب ارائه می دهند.
معایب نور پس زمینه مستقیم:
ضخامت: تلویزیون هایی که از پشتی مستقیم استفاده می کنند به طور کلی نازک تر و سنگین تر از تلویزیون هایی هستند که از انواع دیگر پشتی استفاده می کنند.
هزینه بیشتر: چراغهای مستقیم به دلیل فرآیند ساخت پیچیدهتر، گرانتر از سایر انواع چراغها هستند.
یک هاله نور احتمالی در لبه تصویر: در برخی از تلویزیون ها با نور پس زمینه مستقیم؛ ما می توانیم هاله ای از نور را در لبه تصویر ببینیم. این مشکل ناشی از چالش های فنی در توزیع کاملا یکنواخت نور در این نوع نور پس زمینه ها است.